Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова се срещна с участниците в Европейската седмица на програмирането
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова се срещна с участниците в Европейската седмица на програмирането / Пресофис на Ева Паунова

Посланикът на ЕК за дигиталните умения и евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова се срещна с участниците в изданието на Европейската седмица на програмирането в град Враца. Това е третото издание на Европейската седмица на програмирането - 10-18 октомври 2015 г (#codeEU), в която се включени над 30 събития в България. Ева Паунова е във Враца по покана на кандидата за кмет на Враца Калин Каменов.

„Важно е всички градове в Европа да бъдат мотивирани в промотирането на дигиталните умения и програмирането. Виждам, че във Враца сте много активни, но е важно да запалим още повече млади хора. В България има множество дигитални проекти, които стартират успешно, но им липсва менторство и подкрепа за бъдещо развитие. Европейските институции са готови да съдействат с експертиза и осъществяване на важни контакти на международно ниво", сподели Ева Паунова.

CodeWeek Враца е безплатно двудневно събитие, което се състои от лекции и практически занимания по едни от най-иновативните теми в информационната ера. Лектори на събитието са професионалисти с опит в съответната сфера. С събитието участват както ученици (5-12 клас) и студенти, работещи и безработни. Организатори на събитието са Враца софтуер общество, а спонсори са: ICN.bg, BGOsoftware, Google, Нова Броудкастинг груп и фондация Reach for Changе.