Драгомир Стойнев: Ще отменим пенсионната реформа, когато БСП дойде на власт!
Драгомир Стойнев: Ще отменим пенсионната реформа, когато БСП дойде на власт! / снимка: Дарик - архив

"Целта на вота на доверие поискан от министър-председателя бе, за да се прикрие и замаже скандала със СРС-тата, но той тепърва започва", заяви във Враца  Драгомир Стойнeв - председател на парламентарната комисия по социална политика в Народното събрание.

"Ако се подслушват министрите, то се подслушва и опозицията? Дали по "целесъобразност" означава, че се подслушва и президента", попита Стойнев.

Според него има огромно покровителство от страна на министър-председателя към контрабандата, но най-вече по отношение на контрабандата на цигари - "Няма как 2009 година да са произведени 20 млрд.къса цигари, а 2010 да станат 10 млрд.къса. Парите от контрабандата отиват в касите на ГЕРБ и ще послужат за купуване на следващите избори". Според Стойков тези пари са около 2 млрд. и биха могли да се използват за увеличаване на пенсии, и за социални придобивки.

"Основният проблем на това правителство е, че забрави, че има хора в тази държава, каза още Стойнев. Аз съм представил на четири страници отнетите социални права за две години. Представям си какво ще стане, ако останат на власт четири години.

Ако на министъра на труда и социалната политика не му се чува думата в това правителство - значи не го уважават. Да си ходи и да дойде друг, който наистина да се бори за правата на хората, призова председателят на социалната комисия в Народното събрание.

Той изнесе данни, че над 77% от домакинствата нямат никакви спестявания, над 55 % твърдят, че доходите им намаляват. "2011 година ще бъде годината на разширяващата се мизерия!", категоричен бе Драгомир Стойнев.

Народният представител от БСП отбеляза и още един, според него, назряващ проблем - ако се приемат предложенията на ГЕРБ за отпуските няма да се знае за периода от 1 януари до 1 август по кой закон работещите ще си взимат отпуските. "Ситуацията е изключително патова", обяви Стойнев.

От "Коалиция за България" ще работят за вот на недоверие на това правителство. Те смятат, че избори "3 в 1" ще е най-правилното решение за ситуацията в която се намира страната.

Драгомир Стойнев бе във Враца за дискусия на тема „Актуални социални проблеми ".