Допълнителни влакове между Монтана и Берковица
Допълнителни влакове между Монтана и Берковица / снимка: DarikNews - архив

Два допълнителни крайградски пътнически влака между Монтана и Берковица пуска Холдинг Български държавни железници от днес - 1-ви юли. Промяната ще бъде въведена във връзка с постъпили искания от клиенти на националния железопътен превозвач с цел подобряване на транспортното обслужване на пътниците между двата града.

По тази причина крайградският пътнически влак 71226 от Монтана за Бойчиновци, който заминава в 14:48 ч., вече ще се движи по удължен маршрут от Берковица до Бойчиновци. Този влак ще тръгва от Берковица в 14:10 ч. и ще пристига в Бойчиновци по обичайното си разписание, т.е. в 15:35 ч. Чрез въведената промяна ще бъде осигурена възможност за пътниците от Берковица, които ще ползват този влак, да осъществяват удобна връзка на гара Бойчиновци с бързите влакове по направленията към София, както и към Видин.

Допълнително ще се движи и крайградски пътнически влак 71299 от Монтана за Берковица, който ще заминава от Монтана в 13:24 ч. и ще пристига в Берковица в 14:00 ч. Чрез този влак ще бъде създадена допълнителна възможност за пътниците, които ползват железопътен транспорт за връзка между двата града през следобедните часове на деня.

За подробна информация клиентите на Холдинг Български държавни железници ЕАД могат да се обръщат към гишетата "Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.