/ Община Мездра
Мини футболно игрище бе открито днес в ДГ „Мир“ - Мездра. Теренът е дело на съвместните усилия на Община Мездра, Детски футболен клуб „Звездичка“, ръководството на детската градина и родители, а поводът бе рождения ден на детското заведение.
 

ДГ "Мир" Мездра
Община Мездра


Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков, регионалният координатор на клуба Юлиян Левашки и директорът Зоя Цветкова прерязаха лентата на новата придобивка.

Зоя Цветкова благодари за добрия жест на президента на ДФК „Звездичка“ Петър Алексиев и изрази своята радост за новоизграденото игрище. „Сигурен съм, че ще тук ще изживеете много радостни и щастливи мигове, каза в приветствието си кметът. Ще имате още един повод за много усмивки и страхотно настроение“.

В с. Зверино се радват на модерна спортна площадка

Той честити празника на педагозите и децата като им пожела да са усмихнати, лъчезарни и вдъхновени. Юлиян Левашки изказа благодарности от името на Петър Алексиев и пожела много бъдещи звезди да „изгреят“ от тук.

ДГ "Мир" Мездра
Община Мездра

Поздрав към персонала от името на родителите отправи Цветина Георгиева която пожела да бъдат отговорни, грижовни към децата и да им даряват любов. Екипирани за спортен празник, малчуганите с нетърпение очакваха да изпробват новата настилка. Първата среща на новото футболно игрище бе между най-верните последователи на „Локо“ Мездра и „Звездичка“.

Детското заведение е първото в Мездра, което провежда занимания по специално изготвена програма на ДФК „Звездичка“ от 2016 г. Треньор на децата е Стоян Стоянов. През 2017 година малчуганите на ДГ „Мир“ спечелиха футболния турнир „Мини шампионска лига“ във възрастовата група до 7 години. ДФК „Звездичка“ провежда тренировки с деца от детски градини и в начален етап на образование.