Български полицаи участваха в полицейска операция в Румъния
Български полицаи участваха в полицейска операция в Румъния / ОД на МВР - Враца

Тристранна операция „Пътен трафик на синя граница” бе проведена на 16 и 17 юни в района на румънския град Крайова. Инициативата е по идея на румънската пътна полиция и се провежда за 13-та поредна година, а тази година за първи път участваха и представители на Областната дирекция на МВР във Враца и на Областната дирекция на МВР във Видин.

Съвместни екипи от български, румънски и сръбски пътни полицаи контролираха  безопасността на движението в района на  Крайова. Старши комисар Димитър Газибарски - директор на ОД МВР Враца, комисар Пламен Костов - зам.-директор на ОДМВР Враца и старши инспектор Янко Харампиев от сектор „Пътна полиция” бяха представители и участници от българска страна. С тях бяха и колегите им от Видин старши комисар Янко Янколов - директор на областната дирекция и пътни полицаи от Видин. В рамките на визитата, ст. комисар Димитър Газибарски, колегата му от гр. Зайчар и директорът на Полицейски инспекторат - Долж, проведоха среща по покана на председателя на Окръжен съвет на окръг - Долж.

По време на разговора участниците бяха единодушни за ползите и важността от подобни съвместни участия.

Смесените екипи на „Пътна полиция” извършваха проверки на автомобилния трафик, а българските и сръбските полицаи бяха полезни и при контактите с шофьори - техни сънародници.