22 компютъра дари ЧЕЗ на РИМ и ПУ"П.Р.Славейков" в Плевен
22 компютъра дари ЧЕЗ на РИМ и ПУ"П.Р.Славейков" в Плевен / dariknews.archive
В края на май ще станат известни имената на стажантите, които ще започнат работа в компанията
Близо 100 студенти подадоха заявления за стаж в компаниите от групата ЧЕЗ в България по време на шестото издание на националното изложение „Стажове“ 2017 г. То е организирано от Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ на Технически университет-София. Тази година в изложението участваха 82 работодатели, които представиха своите стажантски програми.
 
Предстои подбор на студентите и в края на май ще са известни имената на стажантите, които ще започнат работа в ЧЕЗ. Компаниите от групата на ЧЕЗ в България търсят млади и високо мотивирани хора, които са проактивни с интерес за дългосрочно развитие. Стажът е възможност за кариерно ориентиране и реализация на младите кандидати.
 
Дружествата от групата на ЧЕЗ в България и Техническия университет-София си партнират вече шест години и за този период близо 400 студенти преминаха през стажантските програми на компанията, като 102 от тях впоследствие останаха на постоянна работа в ЧЕЗ, a над 15 са на ръководни позиции.
 
Подкрепата за образованието, спорта и младите таланти е основно направление в политиката за корпоративна социална отговорност на компаниите от групата ЧЕЗ в България.    Вече пета година ЧЕЗ раздава стипендии на най-талантливите ученици от 12 клас от технически  гимназии на територията на Западна България в конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. Досега в конкурса са участвали 650 участници, от които стипендии са получили 43-ма.