19-годишна ще управлява Враца за ден
19-годишна ще управлява Враца за ден / Община Враца

На кметския стол във Враца днес седна Тереза Ангелова - ученичка в 12 „б" клас на СОУ „Козма Тричков". Заедно с нея в кметския кабинет за първи път влязоха още девет възпитаници на училищата „Васил Кънчов", „Козма Тричков" и Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство.

Посещението бе в рамките на националната инициатива „Мениджър за един ден", която се провежда за 13 поредна година. Тази година в нея се включват 40 ученици от Враца, които ще опознаят отблизо работата в 11 институции и фирми в града. Сред организациите, които са домакини на младите мениджъри, за поредна година е Община Враца.

Всички участници бяха посрещнати в сградата на администрацията от секретаря Иван Жеков, който ги запозна със структурата и дейността на Общината. Десетте ученици, които за ден ще станат част от екипа на общинската администрация, ще се запознаят с работата на заместник кметовете и отделните звена. Те ще имат и четири конкретни задачи, свързани с управлението на общината и решаването на основните й проблеми, по които ще трябва да дадат конкретни идеи. Предложенията им ще бъдат разгледани от кметския екип.