/ МВР
На 19 февруари, за времето от 9:00 до 18:00 часа, служители на РУ-Видин, участък „Арчар”, Пътна полиция–Видин и Зонално жандармерийско управление-Монтана, под надзора на Окръжна прокуратура-Видин, проведоха специализирана операция за противодействие на битовата престъпност на територията на село Арчар.

МВР

В рамките на операцията са проверени 193 лица (от тях 20 - от криминалния контингент) и 142 моторни превозни средства, а за констатираните нарушения са съставени 22 акта и 14 фиша. Образувани са пет досъдебни производства и пет преписки.

След спецоперация: Иззеха канабис, нелегален тютюн и артефакти във Видинско (СНИМКИ)

Две от досъдебните производства са по чл.278 от Наказателния кодекс (незаконно държане на културно-исторически ценности), а три - по чл. 234 от Наказателния кодекс (държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол). Заведени са четири преписки по чл.235 (съхранение на незаконно добита дървесина) и една по чл.234 от Наказателния кодекс.

МВР

С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани петима местни жители. Разследващите са иззели: част от античен каменен корниз, който не е идентифициран и регистриран по съответния ред; четири антични монети и металотърсач; 9 кубика дърва без контролна горска марка и документи за произход, както и нарязан тютюн без бандерол.

След спецакция: Иззеха множество антични предмети и оръжие

На работна среща с кмета на Арчар Боряна Георгиева, на която участваха  началникът на РУ-Видин, началникът на полицейския участък в селото и ръководни служители на охранителна и криминална полиция на ОДМВР-Видин, бе подчертано доброто взаимодействие и постоянна комуникация между полицията и кметството, бяха очертани и допълнителни мерки, които да гарантират повече сигурност на местното население.