/ Агенция „Митници“
Задържаха 9620 кг заготовки за цигарени кутии и филтърна хартия с обозначения на световноизвестни търговски марки, превозвани в хладилен камион, съобщиха от Агенция "Митници".

Агенция „Митници“

Товарният автомобил с българска регистрация пристига на ГКПП "Дунав мост 2 - Видин-Калафат" на 21 март на изходящо трасе от страната. Водачът, български гражданин, е обявил, че превозва шоколадови изделия от България за страна в Европейския съюз.

Агенция „Митници“

В хода на контролните действия митническите служители установяват, че само част от товара отговаря на описания в представените товарителници. В превозвания товар са открити 15 палета с 1062 кашона със заготовки за цигарени кутии и 120 ролки коркофан - филтърна хартия, всички брандирани с лого на защитени търговски марки.

Агенция „Митници“

„Марковите“ опаковки за цигари с тегло 9620 кг са задържани в изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост.

Агенция „Митници“

За случая са уведомени притежателите на съответните търговски марки. Работата по случая продължава по подозрение, че стоката е предназначена за нелегално производство на цигари в държава от ЕС.