Златни и бронзови медали за свищовските хокеисти от държавното първенство в зала
Златни и бронзови медали за свищовските хокеисти от държавното първенство в зала
Медалистите бяха приветствани от кмета Генчо Генчев в Гербовата зала на Общината
Новата спортно-състезателна година започна обещаващо за СКХТФ „Дунав“ – Свищов. Подновените отбори при деца до 12 г. и момичета и момчета до 14 години участваха във финалите на държавното първенство по хокей в зала, което се проведе в модерния спортен комплекс на СОК „Камчия“ от 8 до 10 март. Отборът при 12-годишните се състезава в дивизия „А“, победи отбора на „Петър Берон“ – Пловдив с 3:1, отбора  на „Хеброс“ с 3:1 и загуби от отбора на „Вълците“ с 3:2. Така отборът на СКХТФ „Дунав“ зае трето място в дивизия „А“.

На 9 и 10 март се изиграха срещите при 14-годишните момичета и момчета. Хокеистите от Свищов се състезаваха в „Б“ дивизия, където изиграха 4 срещи с отборите на КХ „Вълците“ – Харманли и КХ „Академик“ – София. В първата среща с отбора на КХ „Вълците“ , „Дунав“ падна с 4:2, но в следващата среща победи с 3:1. В срещите с КХ „Академик плюс“ София, „Дунав“ победи убедително с 11:0 и 9:0 и заслужено стана шампион. Голмайстор на първенството с 14 гола стана Даниел Стефанов от Свищов, а статуетката за „Най-добър вратар“ при деца до 14 години заслужено получи 11-годишният Николай Пенчев, също от СКХТФ „Дунав“ – Свищов.

В Гербовата зала на община Свищов кметът Генчо Генчев приветства медалистите за националните им успехи и им благодари, че представят достойно своето училище „Цветан Радославов“, град Свищов и себе си на състезания от такова високо ниво. Той подчерта на младите спортисти, че за него е чест да ги посрещне в залата, където посреща най-високопоставените си гости, каквито са и те за него. Кметът благодари на директорката на училището и председател на СКХТФ „Дунав“ Мариана Маркова, и на треньора Радослав Радков за грижите и усилията, които полагат да се развива клубът и този вид спорт. От своя страна ръководството на клуба изказа своята благодарност към треньорите, състезателите, родителите и привържениците на СКХТФ „Дунав“, както и към кмета на Свищов за безрезервната подкрепата към тях.

На срещата присъства и известният свищовски спортен деятел Николай Константинов, който подчерта големия успех на малките момчета, имайки предвид, че стигат до челната тройка по хокей в зала, което е различно от основната им подготовка - хокей на трева.