/ iStock/Getty Images
Извършителката е заловена, а парите и документите върнати
Възрастно семейство от Велико Търново, станало жертва на кражба,  благодари на полицията за бързата реакция при разкриването на случая.

В началото на септември съпрузите се „разделили“ със спестяванията и личните документи на мъжа и подали жалба в полицейското управление, съобщават от ОД МВР в областния град.

След близо месец усилена работа служители от полицейските управления във В. Търново и Г. Оряховица установили и задържали извършителката, а откраднатите пари и документи – върнали на семейството.

Майка благодари на полицията за върнатия смарт часовник на сина й

Забелязвам, че в последните години работата на полицията в област В. Търново се промени. Явно заслугата е и на ръководството.

Видяхме това и по време на карантината, когато служителите съдействаха по всички възможни начини и то не само на възрастните хора. Нашите полицаи се превръщат в пазители. Тези момчета се занимават със всичко и го правят със сърце. Осъзнаваме, че никак не е лесно и им пожелаваме Бог да ги пази! Благодарим Ви!“, пише в писмо до директора на ОДМВР – В. Търново семейството.

Ръководството на областната дирекция информира, че полицаите , пряко ангажирани със случая ще бъдат адекватно поощрени за компетентната работа.
 
ОД МВР Велико Търново