Зелена класна стая откриха в Караисен със средства от ПУДООС
Зелена класна стая откриха в Караисен със средства от ПУДООС / снимка: Пресцентър - Община Павликени

Зeлена класна стая и екокът създадоха в двора на детската градина в павликенското село Караисен с финансиране от ПУДООС. Екологичните обекти бяха официално открити от директорката на детското заведение Даниела Денчева, кметът на селото Марияна Блажева и кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов.

Проектът „Красотата е около нас“ е на стойност 4 661 лева и е част от националната кампания „Чиста околна среда“ към ПУДООС на Министерството на околната среда и водите. Проектът включва класна стая на открито за 15-те деца от градината – с масички и столчета, три статива, няколко пейки за родителите, за да се провеждат заниманията на чист въздух. Добавени са и катерушки и люлки.

„Целта ни е да възпитаваме у нашите деца от най-ранна възраст любов към природата“, каза директорката на детската градина Даниела Денчева. Йеромонах Милетий отслужи водосвет за здравето на децата и техните родители, а лентата на обекта прерязаха кметът на Павликени инж. Емануил Манолов и директорката на детската градина Даниела Денчева.

От името на общинската администрация инж. Манолов подари на децата велосипедче и лек автомобил - копие на неговия служебен, както се изрази той. „Надявам се, че с развитието на този проект ще се повишават любопитството и знанията на децата за природата, а като пораснат, те ще станат активни защитници на чистата околна среда“, каза инж. Манолов пред присъстващите.