Затвориха пътищата в Свищовско
Затвориха пътищата в Свищовско / netinfo
Второ денонощие продължава да вали сняг в цялата Великотърновска област. Снежната покривка достигна почти метър в община Свищов. Между 50 и 80 см. е в Еленския балкан. Между 60 и 70 см. в община Велико Търново.
Най- критична е ситуацията в община Свищов. Пътищата от крайдунавския град по посока Русе, Плевен и В. Търново са затворени за почистване. Очаква се допълнителна техника от военното поделение в Белене. Верижна машина на Гражданска защита превозва хора, които са на хемодиализа, от селата до болницата в Свищов.
В община Полски Тръмбеш са затворени пътищата към селата Орловец, Стефанстамболово, Полски Сеновец и Обединение. В Горнооряховско са затворени пътищата Драганово – Горски Горен Тръмбеш, Стрелец – Паисий и Върбица – Писарево. През нощта екипи на Гражданска защита са изтеглили от преспите автобуси в районите на Елена и Стражица, и автомобили край Честово.
В община В. Търново всички пътища все още са проходими при зимни условия, но шест селища около Вонеща вода са без ток от снощи.
В Прохода на Републиката тежкотоварните камиони да се движат с вериги, припомнят от Областно пътно управление. Същото ограничение важи за пътищата в Еленско и за участъка от разклона за село Кесарево до Моравица на главен път София – Варна.