/ iStock/Getty Images
Утрешният ден (13 юни) е обявен за неучебен за учениците във великотърновското училище “Вела Благоева“ заради щетите, нанесени от градушката и бурята върху покрива на сградата, съобщи директорът на училището Ангел Янчев.

Силна градушка удари няколко града у нас, има потрошени коли и наводнени улици


Той посочи, че сигнал за компрометираната покривна конструкция е получен около 19:00, когато във Велико Търново започна буря, придружена с градушка. Час по-късно училището е било обезопасено с полицейски ленти, полицейски екип ще дежури и през нощта. Решението на училищното ръководство е съгласувано с Областния управител и Районното управление на образованието.

Днес буря нанесе множество материални щети във Велико Търново и региона. Засега няма данни за пострадали хора и за затворени пътища, каза областният управител Ивайло Здравков. Паднали клони и дървета затрудняват движението, но няма затворени пътни отсечки.

Градушката с размер на орех е нанесла щети на автомобили, жилища, дворове и градини в населените места от областта. Не е обявено бедствено положение, поясни областният управител. По-рано днес кметът на община Велико Търново Даниел Панов съобщи, че свиква кризисен щаб за бързо ликвидиране на пораженията, нанесени от природната стихия.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Марина Петрова/БТА