Започват Свищовски лозници
Започват Свищовски лозници / netinfo

 

С есенния лекоатлетически крос за наградата на кмета на община Свищов ще започнат от 15 часа празниците на града - "Свищовски лозници".

Час по-късно също на стадион „Академик" ще бъдат наградени спортисти от крайдунавския град, спечелили медали от държавни първенства през тази година.

От 17 часа в Художествената галерия „Николай Павлович" ще бъде открита изложба на свищовските художници.

Тържествената сесия на Общинския съвет, на която републиканския рекордьор по лека атлетика Петър Петров ще бъде удостоен със званието „Почетен гражданин", започва в 17, 30 ч..

От 18,30 ч. на площад „Алеко" е официалното откриване на празниците на града с участието на мажоретки и детските танцови ансамбли „Дунавска младост" и „Огнени ритми".

Утре от 09,00 часа в Спортния комплекс „Свищов" ще се проведе турнир по хокей на трева за момчета и момичета за купа "Цветан Радославов".

В 15,30 часа в къщата музей "Алеко Константинов" е премиерата на книгата "С дъх на диви ябълки" от Людмил Симеонов.
В 17,00 часа във фоайето на община Свищов ще бъде открита самостоятелна изложба "В творческия свят на Любен Янков". В 21,00 часа на откритата сцена в парк "Калето" ще започне концерт на легендарният вокалист на "Юрая Хийп" Джон Лоутън и група БТР.
В неделя - 26 септември в 10,30 часа в кафе-галерия "Антиквариат" при читалището ще бъде връчена наградата за литература "Златно дунавско перо" и ще бъдат отчетени резултатите от Националния поетичен конкурс "Свищовски лозници".
В 18,00 часа на площад "Алеко" ще започне празника на виното и ще бъдат наградени победителите в конкурса за домашно червено вино. Първите трима в класирането ще получат награди от Община Свищов и местния винпром.

След това ще започне концертна програма с участието на певицата Славка Калчева.

 

При лошо време проявите, които са предвидени на открито, ще се състоят в салона на читалище "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856".