Задържаха Доктора и Бемката за кражба на автомобил
Задържаха Доктора и Бемката за кражба на автомобил / Sofia Photo Agency

Горнооряховски полицаи задържаха двама магистрални крадци с краден автомобил. Вчера около 13,30 ч. пред хранителен магазин на ул. "Вичо Грънчаров" в Горна Оряховица автопатрул спрял за проверка лек автомобил "Фолксваген Пасат", обявен за издирване от софийската полиция.

В колата са арестувани 42-годишен мъж с прякор Доктора от Горна Оряховица, известен на МВР и осъждан предимно за кражби на чанти от автомобили, и 22-годишен мъж от Горна Оряховица, шофирал колата.

След разпит на двамата мъже, два часа по-късно в механа в Арбанаси, е задържан още един съучастник - 42-годишен софиянец с прякор Бемката. Той е обявен за общодържавно издирване, с мярка "принудително довеждане", издадена от полицията в Карнобат.

Мъжът също е добре познат на органите на МВР, осъждан за кражби на чанти от автомобили. Крадената кола, с която са се движели магистралните бандити, е конфискувана от полицията. Тримата са задържани за 24 часа и конвоирани в Седмо полицейско управление в София. Работата по изясняване на случая продължава.