За 12-ти път се провежда Лидерска академия ГЛОУ във В. Търново
За 12-ти път се провежда Лидерска академия ГЛОУ във В. Търново / netinfo

Дванайстото издание на Лидерска академия „ГЛОУ", развиваща лидерски умения на момичета на възраст 14-18 години, стартира днес във В. Търново. Сред участничките тази година има представителки на 34 български градове и села.

Занятията в Лидерска академия „ГЛОУ" имат за цел изграждането на умения за взимане на решения, поставяне на цели, комуникативност, окуражаване на толерантното поведение, а също и осигуряването на информация по проблемите, с които момичета се срещат днес - трафик на хора, здравеопазване, ХИВ/СПИН, околна среда и доброволческа дейност. Момичетата ще преминат през съвкупност от интерактивни дейности, сред които игри, дискусии в групи, семинари, срещи с гост - лектори, които се провеждат изцяло на английски език.

Преподаватели в Академията са момичета вече преминали през обучението в предходни години. Те са подкрепени от трима доброволци на Корпус на мира- България, екип преподаватели по джендър проблематика и студенти последна година от Щатския университет на Западен Кънектикът, водени от антрополога д-р Джийни Хатчерсън.