Включиха старшата възраст на Етър в U19, но под въпрос
Включиха старшата възраст на Етър в U19, но под въпрос / Дарик нюз, архив

БФС включи юношите старша възраст на "Етър" в елитната група U19, но под въпрос. Днес в централата бе изтеглен жребият за новото първенство, според който великотърновци трябва да приемат в първия кръг ФК "Любимец", като мачовете стартират на 10- 11 август. Ако възпитаниците на треньора Борислав Евтимов участват в шампионата, то вероятно ще е от името на новия "Етър". "Под сериозен въпрос за елитната група е "Етър"- от една страна заради безпаричие, а от друга покрай казуси около лиценза на новия общински клуб", пише сайтът viasport.bg.

Според изданието при неучастие на "виолетовите", те ще бъдат заместени от столичния "Оскар ЕЛ", който победиха във финалния плейоф. Това вече се случи с "Ботев" (Враца), отказал се от участие в елитната група поради безпаричие и организационни проблеми. Тимът бе заменен от "Светкавица", юношите на който играха на национален бараж. На този етап не е ясно и дали ЦСКА ще участва в двете елитни групи до 19 и 17 г., отново заради липса на средства и натрупани дългове за ползването на стадион "Академик" в столицата.

Ето и пълния жребии за първия кръг при юношите родени след 1 януари 1995 г.: Ботев (Пловдив)- Спартак (Варна), Черноморец (Бургас)- Славия,Светкавица (Търговище)- Велбъжд (Кюстендил), Чавдар (Етрополе)- Литекс, Черно море- ЦСКА, Левски– Берое, Видима- Раковски- Пирин 2001 и Етър (Велико Търново)- Любимец (Любимец).