Виолетовите приключиха проверките с резултатна победа
Виолетовите приключиха проверките с резултатна победа / Дарик нюз, архив

"Етър- 24" приключи серията от контролни срещи с убедителна, като резултат победа с 4:0 срещу "Видима- Раковски". Състоянието на севлиевския тим обаче не позволи да се направи реална преценка на възможностите на "виолетовите". Хубавото е, че те поставиха под натиск младия отбор на гостите, който допусна твърде много грешки, както индивидуални, така и колективни и закономерно падна тежко. В същото време обаче, при редките си контри севлиевци на няколко пъти комбинираха много успешно и в два случая бяха близо до гола.

Преди началото на двубоя бяха представени футболистите, на които ще се разчита през предстоящия сезон. Старши треньорът Цанко Цветанов започна с Цанков, дошлия на проби бразилец- Нери, Гаджалов, Т. Трифонов, Атанасов, Анев, Петров, Станкев, Едуардо, Садула и Кр. Трифонов. Сред представените бяха още Венци Димитров, Гайдаров, Макенджиев, Бето, Димов, Пивати, Жандре, Рашков и юношите Байдаков, Николаев, Ангелов и Цонев.

Публиката видя и все още чакащият решението на треньора Стефан Киков, както и току що дошлите на проби от Франция защитник Тертулиен Денга и халф Ервин Исмаил.

Мачът започна с удар на централния бранител Гаджалов с глава над гредата във 2- ата минута. Почти веднага след това защитник на гостите подари топката на Едуардо, който не можа да подаде точно. В 10- ата минута Милен Желев мина през трима бранители във виолетово, но не успя да комбинира. Буквално при ответната атака Атанасов центрира към Четин Садула и той прид линията на вратарското поле изправари бранител на "Видима- Раковски" за 1:0.

Веднага след подновяването на играта, в 12- ата минута, Християн Кожухаров надигра Нери и останал очи в очи с Цанков би в аут. Последва продължителен период на спокойствие като се запомниха удари с глава на Гаджалов и от фал на Анев, преминали над гредата. В 36- ата минута Ангел Русев бе изведен в коридор между двама защитници на домакините и опита да прехвърли Цанков, но топката прелетя над вратата.

В края на полувремето етърци довършиха съперника. В 40- ата минута Атанасов центрира меко и Луис Едуардо с глава изпрати топката в мрежата за 2:0. В даденото от точно ръководилия рефер Станислав Ставров добавено време на първата част "виолетовите" изработиха още един гол. Садула проби по фланга и намери Мартин Станкев сам пред опразнената врата за 3:0.

След почивката Цанко Цветанов започна да прави смени, но картината на терена не се промени особено. Най- същественото бе, че Макенджиев влезе в отбрана, а Гаджалов заигра като опорен халф. Пивати пропусна да увеличи разликата, след като бе изведен и подпали ръкавиците на вратаря на гостите с шут по диагонала, а в 60- ата минута предизвика нарушение срещу себе си пред наказателното поле. От отсъдения свободен удар Бето стреля технично край стената за 4:0. По- късно пропуск направи Ервин Исмаил след пас на Грегори Жандре и това бе всичко.

"Изиграхме добър мач, вкарахме хубави голове, допуснахме и грешки. Хубаво е, че различни играчи отбелязаха головете. Дадох възможност на всички футболисти да поиграят, защото все още имам 2- 3 въпросителни около групата. Иначе с основния състав съм наясно", коментира след срещата Цанко Цветанов.