“Виолетовите” почнаха контролите с реми, Апостолов дебютира с гол
“Виолетовите” почнаха контролите с реми, Апостолов дебютира с гол / Дарик нюз

 

Равенство 1:1 в първата си контролна среща записаха футболистите на "Етър- 24".

„Виолетовите" гостуваха в събота в Сливен на едноименния тим. Старши треньорът Николай Арнаудов започна с Венци Димитров, Гайдаров, Костадинов, Мариян Иванов, Петров, Трифонов, Харлов, Генов, Христов, Аврионов и Кънев. Мачът бе повторен дебют за завърналия се Илко Трифонов и дебют за дошлият в края на миналата седмица Стефан Харлов. Левият външен халф е играл през миналият сезон в елитния ФК "Монтана", за който отбор вкара гол от фаул на столичния ЦСКА при загубата с 2:1. 27- годишният футболист е продукт на пловдивската школа.

В 15- ата минута асистент- съдията маркира засада на Тихомир Кънев, но главният рефер не прие сигнала му, тъй като топката бе върната от защитник на домакините. Това позволи на великотърновският нападател да излезе съвсем сам срещу вратаря на ФК "Сливен", но би в тялото му. Пет минути по- късно Генов получи травма и бе заменен от младокът Мартин Иванов.

Първото полувреме завърши без гол, като съперниците си размениха по 2- 3 добри атаки, а действията се развиваха предимно в централната част на телена. След почивката Николай Арнаудов започна със смените и постепенно в игра влязоха Бонев, Кушев, Апостолов, Стоянов, Тодоров, Шабан, Донев, Тончев, Димиев и Генчев. Дошлият от ФК „Самоводене" Николай Тончев можеше да вкара за етърци, но топката му бе избита в последния момент.

В 68- ата минута домакините поведоха в резултата. Сливенски футболист захапа топката на около 22 метра от вратата и с левия крак простреля Венци Димитров за 1:0. След пет минути Кушев би с глава и принуди стражът на домакините да избие в корнер. При последвалото изпълнение топката бе отклонена към дебютанта Александър Апостолов, който с глава вкара първия си гол за мъжкия тим на "Етър- 24" за 1:1.

Преди срещата с великотърновци "Сливен" игра още една контрола със "Светкавица" /Търговище/, която спечели с 2:0, с два гола на бившия футболист на "Етър"- Деян Христов.