Великотърновският университет е първият с Call centre
Великотърновският университет е първият с Call centre / netinfo
Великотърновският университет има 65 договора с университети в страни-членки на Европейския съюз и през тази учебна година трябва да бъдат усвоени 500 хиляди евро за студентски обмен и 50000 евро за размяна на преподаватели. Това съобщи доц. Багрелия Борисова – зам.-ректор по Евроинтеграцията. Тя допълни, че парите са отпуснати от Европейската комисия.
В края на месец януари следващата година, висшето училище ще стане първото в страната, в което ще бъде разкрит Call centre. „Така покриваме едно от равнищата в нашата работа – връзка на образованието с бизнеса”, коментира доц. Борисова.В момента върви оборудването на центъра. Средствата, които ще бъдат инвестирани в него, са в размер на 80000 евро, а парите идват от две белгийски фирми, базирани в България от 4 години, съобщи Багрелия Борисова. Повече чуйте в прикачения файл.

Продължава работата на Великотърновския университет в разработването на съвместни международни образователни програми на бакалавърско и магистърско ниво. Програмата „Лидери в обучението” е насочена към директори на училища.
Работи се по два проекта в рамките на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” – „Студентски практики”, който е в размер на 200 хиляди евро и „Подпомагане на млади учени” – за 80 хилади лева.