/ netinfo
С настъпването на месец декември 60 ученици от свищовското средно училище „Димитър Благоев“ ще получават топъл обяд в продължение на 75 учебни дни.

Ученици от СУ Димитър Благоев-Свищов ще получават топъл обяд по програма на БЧК
netinfo

Програмата за предоставяне на безплатен обяд се реализира за десета година от БЧК, като тази година, за първи път, по инициатива и със съдействието на общинското ръководство, от програмата ще се възползват 60 свищовски деца, от семейства в затруднено социално положение.

Ученици от СУ Димитър Благоев-Свищов ще получават топъл обяд по програма на БЧК
netinfo

Представителят на областна управа на БЧК-Велико Търново Румяна Христова и председателят на общинската организация Генчо Стоянов обявиха, че сумата осигурена от Националния съвет на БЧК за обяда е в размер на 9 хиляди лева, а училището и общината осигуряват останалите средства за пълния пакет от обяда на децата.

Топъл обяд ще раздават на възрастни и социално слаби хора в Свищов

Един от критериите за избор на училище „Димитър Благоев“ е фактът, че там се обучават най-много пътуващи деца, които в голямата си част са от социално слаби семейства. Обядът се приготвя от същата фирма, която приготвя храната за всички ученици и менюто е еднакво.

Идеята на проекта е да се осигури здравословно хранене и равнопоставеност между децата, а социалният статус да не бъде фактор в техното развитие и взаимоотношения.