Dostoini
Dostoini / netinfo
10 ученици от ПГЕЕ ”М. В. Ломоносов” бяха отличени на 15-та церемония ”Достойните българи”, която в-к „24 часа” и БНТ организират от 2004 г. Това са Валентин Георгиев, Красимир Богданов, Красимир Николаев, Любомир Димитров, Божидар Атанасов, Стелиян Мъглов, Николай Николов, Даниел Чолаков, Мирослав Тютюнков и Веселин Лазаров. Инициативата на двете медии има за цел да отличи обикновени хора с големи сърца, спасявали човешки животи, помагали безкористно на хора в нужда, проявили храброст или щедрост, дарявали радост, отстоявали благородни каузи, направили добро.

На церемонията по награждаването в София присъстваха министър-председателят Огнян Герджиков, кметът на гр.София Йорданка Фандъкова, представители на медии, на изкуството и културата.

На 14 септември 2016 г. по време на тренировка по футбол съученикът на десетте момчета Емануил Ангелов пада и си удря главата, при което изпада в безпомощно състояние. Момчетата успяват в рамките на 3-4 минути да се организират, да потърсят помощ, да позвънят на 112, за да помогнат на своя съученик. Линейката идва бързо и лекарят изказва възхищението си от навременната и адекватна реакция на младежите, която всъщност е спасила Емануил.

За достойната си постъпка 10 момчета бяха наградени през ноември 2016 г. и от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев в рамките на конкурса „Вестители на доброто”. Инициативата се проведе за втори път и бе организирана от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.