Средно училище „Емилиян Станев” чества 35-годишнината си

Кметът Даниел Панов поздрави колектива и учениците и подари туба за училищния оркестър

Praznik
Praznik / netinfo
Кметът Даниел Панов поздрави колектива и учениците и подари туба за училищния оркестър
Средно училище "Емилиян Станев” чества своята 35-годишнина с поредица от инициативи и общоградски събития.

Кулминация на проявите, белязали и навършването на 110 години от рождението на големия български и великотърновски писател Никола Стоянов Станев, известен с псевдонима си Емилиян Станев, бе празничният концерт, състоял се днес. Кметът Даниел Панов уважи тържеството, събрало в залата на Музикално - драматичен  театър „Константин Кисимов”  бивши и настоящи учители, ученици и много великотърновци, чиито житейски пътища са свързани с училището.

Даниел Панов поздрави училищния колектив, бившите ръководители на СУ „Ем. Станев”, учениците и всички гости на празненството. Той изказа специална благодарност към първия директор на училището и почетен гражданин на Велико Търново – Гинка Стефанова. „Благодаря Ви, че сте изградили училището – мястото, където хората получават едно от най-важните неща в живота – образованието. Благодаря и на директорите след Вас за приемствеността при управлението и развитието на СУ „Ем. Станев”, обърна се Даниел Панов към Гинка Стефанова.

Кметът поздрави и изказа благодарности и към настоящото училищно ръководство начело с Кина Котларска, както и към учителите, за издигането на престижа на школото на общинско, регионално и национално ниво. „С наградите и отличията учениците на СУ „Емилиян Станев” прославят Велико Търново и ни носят гордост. Образованието и младите хора са наш общ приоритет и имат ключова роля в развитието на града”, каза още Даниел Панов. Той пожела на преподавателите да продължат да бъдат взискателни, иновативни в методите си на работа и да подготвят все толкова усърдно учениците.

„Скъпи ученици, четете историята и помнете делата и постиженията на нашите славни предци, за които България и Велико Търново са били кауза. Наскоро чествахме годишнината от рождението на Стефан Стамболов – велик държавник, роден в нашия град, поставил основата на средното и висшето образование у нас. Именно образованието за Стамболов е сред водещите национални приоритети. Помнете тези велики българи като него, родени в нашия град  и следвайте постиженията им”, обърна се Даниел Панов към младите хора.

Подарък от името на Община В. Търново бе чисто нова туба - музикален инструмент за духовия училищен оркестър.

 

VT
netinfoВ центъра на Велико Търново вчера бе открита ученическа изложба, също посветена на 35-годишнината от създаването на СУ „Емилиян Станев”. В експозицията участват творби на възпитаници на школото от всички класове. Младите таланти бяха поздравени от заместник-кмета Ганчо Карабаджаков, който оцени високо уменията им. В по-късните часове на деня учители, ученици, бивши и настоящи възпитаници на училището и великотърновци поднесоха венци и цветя пред паметника на Емилиян Станев.