/ Община Генерал Тошево
Да бъде направен основен ремонт на сградата на детска градина „Здравец“ със средства от инвестиционната програма на Община Велико Търново настояват общинските съветници от групата на БСП. В началото на седмицата те внесоха допълнение към предложенията, които вече са направили за бюджет 2019 г. и това предложение е свързано със спешен ремонт в детското заведение. 

Явор Божанков дари модерни уреди за пречистване на въздуха в детска градина

Съветниците са били провокирани от молбата на няколко майки, чиито деца посещават детска градина „Здравец“. „Бяхме буквално шокирани от картината, която те ни представиха за условията в детското заведение.

Ще маркираме телеграфно за наслаганите в последните 5-6 години проблеми. Санитарните възли са в окаяно състояние, фасадата на южната страна е разрушена, т. нар. „Тунел“ се нуждае от сериозен и спешен ремонт, подовите настилки в помещенията са тотално износени, шкафчетата на децата са трудно използваеми, периодично се появяват течове в една от занималните, санитарния възел и кухненския блок“, коментира председателят на групата Петко Тюфекчиев. И допълва, че с всеки месец списъкът с необходими аварийни ремонти се увеличава, като не се взема нито едно решение за спиране рушенето на детската градина.

Организират празник с децата от ДГ „Мечо Пух“ под мотото „Ние знаем как да се храним здравословно“

Седем докладни записки има подадени за всички тези проблеми в детската градина за последните три години. Миналата година РЗИ-Велико Търново е направило предписание за осъществяване на аварийни и основни ремонти.

Изпълнението му е отложено до 30 юни 2018 г., но и този срок вече е изтекъл. Съветниците упрекват кмета на Община Велико Търново в „оглушително бездействие“ и настояват ремонтът на детската градина да влезе в Инвестиционната програма за 2019 г.