След две загуби виолетовите отново усетиха вкуса на успеха
След две загуби виолетовите отново усетиха вкуса на успеха / Дарик нюз, архив

Около 500 зрители видяха днес победата на „Етър ВТ” с 4:1 над новака в Северозападната „В” група- „Ювентус” (Малчика). Мачът се игра в Дебелец при непрекъсната подкрепа от трибуните, които преди почивката не можаха да се зарадват на гол, най- вече заради грешките на домакините в завършващата фаза. Още в 7- ата минута Николаев стреля до десния стълб, а при следващата атака Байдаков го намери на чиста позиция, но този път вратарят на гостите се намеси сигурно.

В 27- ата минута стражът на „Юве“ отрази шут и на Калоян Ангелов. Междувременно защитата на великотърновци също се пропука опасно на два пъти и се наложи на Венци Димитров да остава очи  в очи с Константин Генков. И в двата случая вратарят спечели.

В последните минути на полувремето етърци пропиляха нова порция възможности. Изстрел на Николай Петров мина над гредата, а защитник изби топката пред голлинията. Анев също стреля опасно, но вратарят на гостите спаси.

В 53- ата минута реферът отсъди наказателен удар за нарушение срещу Иван Петков и от бялата точка Николай Николаев се разписа за 1:0.

120 секунди по- късно Иван Петков покачи на 2:0 с красиво отиграване с глава. Последваха пропуски на Димитър Байдаков и се стигна до 81-ата минута, в която бе допусната грешка при изнасянето на топката и Любомир Петров намалина 2:1.

Четири минути по- късно Николай Петров изведе зад отбраната на гостите Димитър Байдаков, който с едно докосване вдигна на 3:1. В самия край на двубоя Байдаков асистира на Георги Колев за 4:1.

„Мач за нивото на категорията, в която се състезаваме, с много битка по целия терен. Доволен съм от победата, хубаво беше, че стадионът се напълни. Зажаднялата за футбол великотърновска публика имаше възможност да види отбора си. Съжалявам само, че теренът е в безобразно състояние и не може да се практикува футбол. Вече имаме контузени играчи, имахме и проблеми с владеенето на топката.

Доволен съм от старанието, с много сърце, с много желание за победа. Надявам се че това ще ни помогне да си върнем самочувстието, което позагубихме, и ще ни даде увереност да продължим по правилния път”, заяви старши треньорът на „виолетовите“ Калоян Чакъров.

„Етър ВТ“: Димитров, Ст. Ангелов, Цв. Петров, Тих. Трифонов, Николов, Анев (55 Ил. Трифонов), Н. Петров, Кал. Ангелов, Николаев (74 Узунов), Петков (89 Колев), Байдаков.