куче времето слънце
куче времето слънце / iStock/Getty Images

Ще преобладава слънчево време, след обяд над източните и планинските райони с развитие на купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максимални температури между 22° и 27°.

Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с развитие на купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен, по билата и временно силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра – около 14°, на 2000 метра – около 7°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развие купеста облачност, но само на отделни места, главно по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максимални температури на въздуха: 22°-27°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Слънцето изгря в 05:59 часа и ще залезе в 20:48 часа. Продължителност на деня 14:49 часа. Луната ще изгрее в 23:28 часа и ще залезе в 07:59 часа. Осветеност на диска в 0h UT 95 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

НИМХ