Шест медала за Камен Минков от Национални ученически игри
Шест медала за Камен Минков от Национални ученически игри / netinfo
Шест медала спечели великотърновския ученик Камен Минков от Националните игри за деца с увреждания, които се проведоха в Стара Загора. 15- годишният възпитаник на Природоматематическата гимназия стана шампион на дълъг скок, втори е на 100 метра спринт, хвърляне на малка топка и бадминтон и е трети на шахмат и тласкане гюле.
От нашия регион в Стара Загора стартира и лясковчанина Николай Владимиров, който се класира на първо място в надпреварата на бадминтон при момчетата до четвърти клас.
Състезанието в Града на липите е трето за Камен Минков, който се готви под ръководството на Антоанета Селенска. Въпреки че е с подколянна протеза средношколецът тренира здраво и има впечатляващи резултати в отделните дисциплини, непосилни за много негови връстници без физически проблеми.
При дебюта си миналата година на национално ниво той спечели един златен, два сребърни и един бронзов медали. През април тази година в по- ниската възрастова група до 14 години Камен Минков стана шампион в четири дисциплини , а в други две взе сребро и бронз.