Седмица на бащата организираха първокласници от Г. Оряховица
Седмица на бащата организираха първокласници от Г. Оряховица / netinfo

Седмица на бащата организираха първокласници от СОУ „Вичо Грънчаров” в Горна Оряховица. Първият им гост бе стилистът – фризьор Марин Василев, който е баща на тяхната съученичка Християна Василева.  Той демонстрира очарованието на фризьорската професия пред класа. Момичетата го посрещнаха с огромно вълнение, а той ги накара да се почувстват много специални в импровизирания фризьорски салон в класната стая.

Разкраси ги с нежни вълни в косите, направени с маша. Разказа им за тънкостите на професията си. И момчетата от класа бяха видимо въодушевени да видят резултата. Децата с нетърпение очакват гостуването и на други бащи на техни съученици.

Националната кампания „Да бъдеш баща“ води началото си от 2013 г. Нейната цел е да привлече вниманието на обществеността върху значимостта на бащината роля  за пълноценно развитие на детето. На света има приблизително 3,5 милиарда мъже и всички те са различни – високи и ниски, богати и бедни. Има нещо обаче, което обединява огромен брой от тях – 4 от 5 мъже са нечии бащи. Дори и да не са биологични родители, почти всички мъже по света имат връзка с деца в ролята си на доведени бащи, чичовци, дядовци, учители.

Всеки баща е важен за детето мъж, пример, през който то изгражда представата си за света, подчертават от горнооряховсото училище. Седмицата на бащата предоставя още повече възможности за бащите и децата да бъдат заедно, да откриват света рамо до рамо, да споделят своята гледна точка и опит.