Сашо Ангелов е новият старши треньор на “Етър- 1924”
Сашо Ангелов е новият старши треньор на “Етър- 1924” / netinfo

Сашо Ангелов е новият старши треньор на “Етър- 1924”. Екснационалът заменя на поста досегашния наставник на мъжкия отбор Велин Кефалов и ще бъде представен на футболистите в 10 часа. За последно той бе старши треньор на “Чумерна” /Елена/, с който отбор се класира на второ място в миналото първенство на Северозападната “В” група и придоби право да влезе в професионалния футбол. След като ръководството на еленския клуб отказа по финансови причини да се възползва от промоцията Сашо Ангелов напусна и през последните четири месеца не се е занимавал с футбол.

Новият старши треньор на етърци е роден е на 15 юни 1969 г. в Горна Оряховица. Играл е за Локомотив (Горна Оряховица), Ботев (Пловдив), Локомотив (София), ЦСКА, Добруджа, Етър, Академик (Свищов), Пиета Хотспърс (Малта) и Фламуртари (Албания). В “А” група има 240 мача и 26 гола. Бронзов медалист през 1994 и 1995 г. с Ботев (Пд). Носител на Купа Интертото през 1992 г. с Локомотив (ГО). В евротурнирите има 10 мача. За националния отбор дебютира на 10 април 1991 г. срещу Дания (1:1, в Одензе). Бившият бранител беше и в разширения състав на националния отбор за Световното първенство в САЩ през 1994 г., но в последния момент отпадна от групата.

Сашо Ангелов поема “Етър- 1924” на 12- то място в класирането на Западната “Б” група, с пет точки от 8 кръга. “Виолетовите” имат пет равенства и три загуби и все още в този шампионат не са познали вкуса на победата.

Вече бившият наставник Велин Кефалов и помощникът му Стоян Петров остават на работа в клуба, информира изпълнителният директор на клуба Стефан Атанасов. Кефалов става шеф на детско- юношеската школа и ще координира работата на всички треньори в нея. Стоян Петров поема функциите на селекционер и наблюдател. Той ще търси талантливи млади футболисти в други отбори и ще гледа съперниците на етърци в първенството.