С тайно гласуване избраха новото ръководство на БСП-Велико Търново
С тайно гласуване избраха новото ръководство на БСП-Велико Търново / Дарик нюз

Ръководителят на групата съветници на БСП в Местния парламент Валентин Ламбев и адвокат Николай Илчев са новите заместник- председатели на общинската организация на партията във В. Търново. Двамата ще отговарят съответно за партийната дейност и местната политика. Организационни секретари ще бъдат Атанас Атанасов -  коалиционна политика и Стефан Стефанов- медийна политика. Това съобщи лидерът на общинската организация Мариана Бояджиева.

Общо 11 души влязоха в състава на новото Изпълнително бюро на БСП във Велико Търново, което бе избрано с таен вот снощи от общо 43- ата членове на Общинския партиен съвет. В ръководството влизат още д-р Анета Маноилова, Георги Стефанов, Лидия Прокопова, Милен Горсов, Михаил Стойчев и Явор Симеонов. Трима души в ръководния орган са нови членове, а петима са на възраст до 35 години.

С 40% е обновен съветът, добави още Мариана Бояджиева. 30 на сто от тях са жени и 30% младежи до 35 г. Съгласно устава свое представителство имат основните организации във Велико Търново, големите структури в Дебелец, Килифарево, Самоводене, Леденик и Ресен, както и обединенията на жените социалистки, ветераните и младежите.

Разширяване влиянието на БСП и ефективна подготовка за спечелване на предстоящите парламентарни избори, са сред приоритетите на великотърновските социалисти. „Постоянна задача е с действията и позициите си все по-активно да отстояваме морала и принципите в името на социалните потребности на гражданите от община Велико Търново", коментира Мариана Бояджиева. По думите й БСП ще продължи да бъде решителна опозиция на ГЕРБ.

На предстоящият конгрес на партията великотърновските социалисти ще бъдат представени от Николай Илчев, Мариана Бояджиева, Стефан Стефанов, д-р Драгош Методиев, Валентин Ламбев,и Петко Тюфекчиев.

За членове на националния съвет на партията са предложени първите четирима и депутатът Бойко Великов.

Със 129 гласа местните социалисти издигат кандидатурата на Сергей Станишев за лидерския пост, срещу Георги Първанов, който спечели доверието на 44 от делегатите.

"Не е коректно да се смята, че след като подкрепяме Сергей Станишев сме против Георги Първанов. Смятаме, че с действията си Сергей Станишев е заслужил нашата подкрепа и за това му я даваме. Никой не е говорил срещу Георги Първанов по време на конференцията, конфликт няма", заяви Николай Илчев.

В петък бившият президент ще бъде във В. Търново, за да представи новото издание на книгата си "Позиции и идеи".