Ректорът на ВТУ награждава изявени студенти по повод 8 декември
Ректорът на ВТУ награждава изявени студенти по повод 8 декември / DarikNews.bg

Ректорът на Великотърновския университет проф. Пламен Легкоступ ще връчи на изявен студент лична стипендия, която носи името на проф. Александър Бурмов. Пръв неин носител ще бъде Иван Сираков от специалност "Педагогика на обучението по физическо възпитание". Той ще получи паричната премия на тържествена церемония от 11,00 в аулата на ВТУ по повод Студентския празник 8 декември.

Стипендията бе учредена през февруари при честването на 100-годишнината от рождението на основателя и първи ректор на ВТУ проф. Бурмов.

По време на тържеството за студентския празник носителката на Академичната награда на Община Велико Търново Маринела Димитрова ще получи и специален диплом от търновската Алма-матер.

На събранието ще бъдат връчени и стипендиите на Академичния съвет. С паричните премии от 1000 лв. ще бъдат отличени най-добрите студенти от всички девет факултета във ВТУ.

Проф. Легкоступ ще връчи купата на ректора на победителя от студентския футболен турнир. Отборите по лека атлетика за мъже и жени на ВТУ, които спечелиха първите места от Държавното студентско първенство по крос, ще връчат спечелените купи на проф. Легкоступ и също ще бъдат наградени с плакети на университета и спортни екипи.

Йоана Станева от специалност "Графичен дизайн", чийто плакат спечели трето място в европейския конкурс за безопасността по пътищата "Young artists for road safety" ще получи плакет и картина от ректора.