гимназия по икономика
гимназия по икономика / netinfo
Вчера във Велико Търново, се проведе поредното събитие от националната кампания  на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел -„Научи ме да умея“. Инициативата стартира миналата година и цели да мотивира младите хора да развият своите умения за успешна професионална реализация.

Тридесет ученици от Старопрестолната професионална гимназия по икономика участваха в интерактивна работилница, посветена на уменията на 21-ви век. Младежите се запознаха с презентация, представяща нагледно кои са ключовите умения, които всеки трябва да притежава, за да бъде успешен и конкурентноспособен на пазара на труда. Акцент на събитието бе умението „работа в екип“. Учениците имаха възможността да приложат наученото и да изявят възможностите си чрез играта „Световно кафене“.

Към момента чрез кампанията обучение са преминали близо 400 ученика от Велико Търново, Стара Загора, Правец и Ивайловград. През есента събитието ще обхване и други училища от областта. Стремежът на организаторите е до края на 2017-та да успеят да работят с над 1000 младежа в цялата страна.