Нови катерушки, люлки и пързалки радват малчуганите в детска градина „Ивайло“
Нови катерушки, люлки и пързалки радват малчуганите в детска градина „Ивайло“ / netinfo

Нова детска градина да бъде построена в квартал „Зона В“ във Велико Търново предвижда идеен проект, чието изготвяне беше инициирано от кмета Даниел Панов. Капацитетът й ще е за около 120 деца. Вече са подадени са исканията за отчуждаване на избрания терен и за финансиране. Новината обяви кметът Даниел Панов по време на тържество в детска градина „Ивайло“, където бе открита нова площадка за игра и забавления на малчуганите.

    „Строителството на ново детско заведение се налага, тъй като населението на Велико Търново през последните две години се увеличава. Има много семейства, които се завърнаха от чужбина. Има и фамилии от съседни градове, които работят в Старата столица, а децата им посещават нашите детски градини“, коментира Даниел Панов. Той посочи, че е започната процедура и за довършването на новия корпус към детска градина „Здравец“.

Пред завършване е подмяната на детските съоръжения в ЦДГ „Здравец“. Както в ЦДГ „Ивайло“, и там новата площадка е финансирана от фирма „ЕКОПАК“ по линия на публично-частно партньорство с общината.  През следващата пролет предстои ремонт на детските кътове в градините „Райна Княгиня“ и „Иванка Ботева“ и детска ясла „Пролет“. По проекта на Община Велико Търново за образователна инфраструктура предстоят основни ремонти на ЦДГ „Ален мак“, „Пролет“ и „Рада Войвода“.

Обновяване на детските площадки в детските градини „Първи Юни“ и „Слънце“ ще е каузата на предстоящия Коледен благотворителен бал в навечерието на Рождество Христово“, който ще се състои на 7 декември.