Представители на спортните клубове се събират на 22 януари в Общината
Представители на спортните клубове се събират на 22 януари в Общината / netinfo
Среща на представители на 67- те спортни клубове регистрирани в Община В.Търново иницира Румен Димитров. Общинският съветник от ПП “Движение НАШИЯТ ГРАД” вече е депозирал молба да бъде отпусната зала в сградата на Общината на 22 януари в 14 часа за провеждане на събирането. На него бившият състезател и треньор по карате до иска шефовете на клубовете да кажат открито какви са проблемите им и с какво може да им се помогне. Той е кани на срещата заместник- кмета по въпросите на спорта Йордан Грозданов, експерта в Общината Мирослав Паничаров и колегите си общински съветници, членове на Постоянната комисия по спорта, туризма, децата и младежта.
“Вратите за участие в дискусията са отворени за всички спортни хора във В. Търново. Като бивш спортист и треньор знам какви са проблемите, с които се сблъскват и искам да им се даде възможност да ги изложат открито и честно пред тези, които имаме възможност да направим необходимото за подобряване условията за спорт”, коментира Румен Димитров. Той признава, че на този етап Общината не може да удовлетвори желанията на всички да разполагат със собствени зали, но може да промени графика така, че наличните да се използват пълноценно. Г- н Димитров ще настоява Общината да се грижи за развитието на масовия и детско- юношеския спорт, а не да стимулира няколко по-големи клубове за сметка на по-малките. Пред колегите си от Комисията за младежта и спорта той ще постави въпроса да бъде увеличена твърдата сума, която ежегодно се превежда на клубовете и намалена тази част от субсидията, която се разпределя според резултатите през предходната година. Друг приоритет пред него е премахването на коефициента от 0, 67 при определяне на спортиста на В.Търново. Чрез него се намаляват точките на представителите на не олимпийски спортове при гласуването.
Румен Димитров предупреди представителите на клубовете, които не присъстват на срещата на 21 януари, че след това няма да имат моралното право да отправят искания към Общината.