Празничният Стрийт парад тръгва за шести пореден път
Празничният Стрийт парад тръгва за шести пореден път / netinfo
Традиционният за празника на Велико Търново Стрийт парад ще премине тази вечер по търновските улици.

Младежката атракция се организира за празника на града 22 март, но тази година бе отложена за днешния съботен ден заради инцидента на строителен обект на ул. Зеленка, при който загинаха двама работници.

За пръв път преди началото на Стрийт парада ще има подгряващо парти. То ще започне в 17.00 ч. пред Европейски информационен център. В продължение на час и половина на събиращите се участници ще бъдат раздавани флайери, гривнички, флагчета и стикери с логото на общината.

На специално обособени за целта места ученици от Професионалната гимназия по облекло и моден дизайн ще гримират всички желаещи участници. Младите моделиери ще покажат проектирани и ушити от тях карнавални костюми, които ще облекат и ще участват с тях в Стрийт парада.

В 18.00 ч. младежите ще потеглят след украсена 12-метрова платформа, на която ще бъде разположена музикалната апаратура на испанският DJ Dimas и DJ Kikko от клуб ”Органза”.

Стрийт парадът ще премине по традиционният си маршрут и в 20.30 ч. ще пристигне на площад “Цар Асен” пред крепостта Царевец. Там участниците ще наблюдават Аудио-визуалния спектакъл “Звук и светлина” и празничните илюминации.

Зрелищното шоу се реализира за шеста поредна година във Велико Търново със съдействието на общината. Инициативата е на младежките неправителствени организации в града.

Във връзка с провеждането му в събота ще настъпят следните временни промени в организацията на движението на МПС:

От 18,00 ч. до преминаване на Стрийт парада временно ще бъдат затворени за движение улиците: “България”, “Васил Левски”, “Независимост”, “Стефан Стамболов”, “Иван Вазов”, както и площад “Цар Асен”. След преминаване на шествието движението по тези улици ще бъде възстановявано поетапно.