Пожари горяха в склад за отпадъци, ресторант и кафене
Пожари горяха в склад за отпадъци, ресторант и кафене / Sofia Photo Agency, архив

Ресторант, кафене, склад за отпадъци и сухи треви са горели през изминалото денонощие на територията на Великотърновска област.

Огнеборците в старата столица са гасили пожар в склад за вторични суровини в близост до Ножарската фабрика, който е станал вчера около 16,30 ч. Причината за инцидента е непредпазливост при боравене с открит огън. Работници на фирмата са рязали метални отпадъци, а край тях е имало хладилни витрини, които се запалили от искра. Няма пострадали хора.

Огнеборците от Горна Оряховица са участвали в гасенето на пожар в ресторант в железничарския град, предизвикан от самозапалване на скара. Пламъците са унищожили скарата, но бързата намеса на пожарникарите е спасила сградата на заведението. Пожар в кафе-аператив са гасили павликенските огнеборци в Сухиндол. Огънят е лумнал заради неправилно ползване на нагревателни уреди. Опушени са стени и е унищожена черна и бяла техника.

Огнеборците в областта са гасили още седем пожара в сухи треви в селата Бутово, Баждари и град Килифарево, Павликени, В. Търново и Свищов. През денонощието е оказано съдействие при отстраняване на паднали дървета в Павликени и на разклона за с. Козаревец.