/ netinfo
Поставят кутия за граждански сигнали пред Общинския партиен съвет на БСП. С тази инициатива се слага началото на новия мандат на Младежкото обединение на БСП-Велико Търново, чийто нов председател е дългогодишният журналист и член на партията Михаил Михалев. 
 

Михаил Михалев е новият председател на Младежкото БСП


"Във връзка със социалната насоченост, която искаме да покажем на обществото, предвиждаме съвсем скоро да стартираме нова инициатива – поставяне на кутия за граждански сигнали в Общинския партиен съвет на БСП. Кутията ще бъде поставена в коридора на етажа, ще бъде брандирана с инициалите на Младежкото обединение. Тази кутия ще даде възможност на хора, които се страхуват да застанат с името си и с реалния проблем директно пред институциите, да го направят без да се притесняват.

Те ще могат да сигнализират до нас за всичко, което ги притеснява и тревожи, а ние като Младежко обединение, съвместно с общинските съветници на БСП, ще можем да поставим въпросите пред местния парламент на Велико Търново. Обсъдихме инициативата с ръководителя на групата общински съветници Петко Тюфекчиев, който е и областен председател на партията. Той се съгласи това да бъде съвместна инициатива и де факто това е и първата инициатива, с която стартираме новия цикъл на Младежкото обединение във Велико Търново", обясни Михаил Михалев.

В момента в коридора пред стаите на Общински съвет на БСП, по пътя за БТА, е подредена изложба, която събира всички инициативи на Младежкото обединение в последните 4 години.

„Това са инициативи, които реализирахме през последните два мандата по 2 години, през които аз бях председател. Няма краен срок за изложбата, тоест всеки, който има желание може да я види“, отбеляза общинският съветник Валерия Дончева. Изложбата обхваща инициативите на Младежкото обединение, разделени в няколко групи – работа с деца и с възрастни хора, родолюбиви инициативи, занимания в предизборните кампании, както и различни обучения.

„Искам да спомена и някои от по-важните инициативи. Едната от тях е Базарът за майки с деца, който успешно организирахме и проведохме в три поредни пъти – два пъти по случай 1 юни-Денят на детето и един път на 15 септември по случай първия учебен ден.

Друга инициатива е анкета с граждани по време на президентските избори, в която ние искахме да разберем мнението на нашите съграждани относно това каква президентска институция биха искали да имат, какви качества трябва да притежават президента и вицепрезидента и т.н. Друга инициатива, която се открои е срещата със студентите от специалностите „Политология“, „Дипломация и национална сигурност“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Благодарение на тримата народни представители от БСП Весела Лечева, Валентин Ламбев и Явор Божанков успяхме през ноември 2017 година да заведем тези студенти на посещение в Народното събрание и Президентството, където те имаха възможност да видят как е устроен парламентаризма в Република България", разказа с гордост Валерия Дончева.

Тя поясни, че от Младежкото обединение на БСП-Велико Търново много държат и на родолюбивите инициативи, на които винаги са залагали като част от възпитанието и формирането на уважение и любов към родината в младите хора.

"
Целта ни винаги е била да научим децата и младежите да популяризират културно-историческото ни наследство. Те трябва да знаят кои са, за да могат в бъдеще да бъдат будни граждани на града и държавата. Родолюбивите ни инициативи са свързани с 3 март, 24 май, 6 септември, 22 септември, връзване на мартеници на 1 март, раздаване на папируси за българските будители на 1 ноември-Денят на будителите и т. н. За 15 септември подарихме на училищата в община Велики Търново знамена и послания към всички директори за това как ние виждаме тяхната работа или по-скоро призвание, с което те трябва да се справят ежедневно", отбеляза Валерия Дончева.