/ netinfo
Михаил Михалев е новият председател на Младежко обединение на БСП-Велико Търново. Той е бил избран по време на Отчетно-изборното събрание на обединението, на което е бил направен и отчет на изпълнените задачи през предходните две години.

Предишният председател Валерия Дончева отбеляза, че в Младежкото обединение мандатите са с продължителност 2 години, което по думите й е достатъчно да се свършат много неща. „Мандатът е по-кратък от останалите органи в БСП с оглед на това, че за две години един млад човек има възможност да се докаже и да даде всичко или повечето от това, на което е способен, след което да даде път на някой друг да се развива и да вложи нова енергия в дейността на структурата.

За мен това беше втори мандат и нямам право да се кандидатирам отново, но и да имах тази възможност нямаше да го направя. Моето дълбоко убеждение е, че всеки трябва да има възможността да работи, да се развива и със своите идеи да влага нова мисъл в нашата дейност“, каза Валерия Дончева, която пожела успех на новия председател и изрази надежда той да успее да реализира, нещата които не са свършени до момента.

„Ние имаме критичен поглед към себе си и знаем, че има неща, на които заложихме и не успяхме да реализираме, но се надявам в следващите периоди това да се случи“, допълни Дончева.

Михаил Михалев е завършил „Политическа журналистика“ във Варна, на 31 години, дългогодишен журналист. Политическият му опит също не е малък – вече 10 години е член на БСП, като не е членувал в други партии. Бил е част и от политическия кабинет на областния управител Георги Рачев. За себе си казва, че има необходимия политически опит и младежки дух, за да се справи с новата си позиция.

„Искам да благодаря на Валерия за всичко, което вършихме през всички тези години, защото всеки един от нас е участвал по някакъв начин в живота на Младежкото обединение. Аз обещавам, че ще надграждаме вече постигнатото.

Разбира се всички хубави инициативи ще продължат - инициативите за 1 юни и 15 септември, Базара за играчки, пособия и дрехи за хора, които имат нужда и т.н. Ние ще продължаваме да се стараем да имаме социалната насоченост към хората и да бъдем близко до техните проблеми“, каза Михаил Михалев.

Новият председател бе категоричен, че не иска да бъде лидер, а да бъде просто председател и да е равен на всеки един член на Младежкото обединение. „Благодаря на всички, които ми гласуваха доверие. Аз не мисля да го предам“, заяви Михаил Михалев.