Пловдивските военни над всички в Общоармейски шампионат по стрелба с пистолет Макаров
Пловдивските военни над всички в Общоармейски шампионат по стрелба с пистолет Макаров / Дарик нюз

Отборът на 68-ма бригада в Пловдив стана комплексен победител в Общоармейски шампионат по стрелба с боен пистолет „Макаров”, завършил вчера в НВУ „В. Левски”. Пловдивчани събраха 1549 точки и и оставиха на 25 т. след себе си тима на 61- ва механизирана бригада – Карлово. Трети са представителите на Втора механизирана бригада – Ст. Загора, седми се подредиха домакините от Националния военен университет.

При мъжете отборно първите две места заеха пловдивчани и карловци, трети е съставът на Сухопътни войски, шести завършиха великотърновци.

Златото и среброто в индивидуалното подреждане завоюваха капитаните Христо Касалийски и Стефан Проданов от карловската бригада, бронзът взе старшина Калоян Карагеоргиев от Служба „Военна полиция”. Най- добре от стрелците от НВУ се представи шампионът за 1999 г.- доцент Марко Златев, с дванайсети резултат.

Дамските тимове от военните формирования в Стара Загора, Пловдив и Карлово окупираха почетната стълбичка отборно при жените, където великотърновки са седми.

Индивидуално първа е капитан Мая Вълчова от Военновъздушни сили, следвана от редник Дарина Панайотова и редник Диана Атанасова от старозагорската бригада. Курсант- старшина Неда Златева от Военния университет е шеста.

Любопитно е, че постигнатите резултатите в стрелбищния комплекс на НВУ “В. Левски” на челниците бяха доста близки, което е доказателство за оспорвания характер на шампионата. Призьорите бяха наградени от заместник-началника на Военния университет полковник Тодор Дочев. Всички участници получиха покана догодина да се върнат още по- добре подготвени, когато медалистите ще трябва да защитават позициите си, а разминалите се с отличия ще търсят реванш.