Площадка за плажен хандбал ще има във В. Търново до следващото лято
Площадка за плажен хандбал ще има във В. Търново до следващото лято / netinfo
Напускане на женската хандбална “А” група и развитие само на плажен хандбал обмисля ръководството на “Етър- 64”. Новината съобщи президента на великотърновския клуб Атанас Атанасов след завръщането от двата международни турнира по плажен хандбал в Турция. Етърки спечелиха първия в Алания и се класираха на четвърто място на втория в Анталия, като само една пропусната дузпа ги лиши от купата. Великотърновки изкараха почти две седмици в средиземноморските турски курорти, като пътуването и престоя там в луксозни хотели на първа линия е струвало само 100 евро на човек от групата. В същото време успехът в Алания е бил отразен от вестника с многомилионен тираж “Хюриет” със снимка на отбора и водещ материал, разказващ за “Етър- 64” и В. Търново начело на спортната страница. Преди отпътуването за България отборът е получил покани да участва през следващото лято в четири турнира по плажен хандбал в Турция, като в двата всички разходи се поемат от организаторите, а в другите два цените са идентични с тазгодишните. Според Атанас Атанасов е по- добре клуба да развива плажен хандбал, да участва в международни състезания в курортите на Европа и Южна Америка, вместо в родното първенство, което напоследък се провежда така, че отборът на вицепрезидента на Федерацията- Александър Евтимов да печели трофеите.
До следващото лято във В. Търново ще има площадка за плажен хандбал с размери 27 на 12 метра, съобщи още Атанас Атанасов. Тя ще бъде изградена до басейн, като най- подходящ е не работещия от няколко години до залата на Радиотехникума. За целта президентът на “Етър- 64” ще разговаря с кмета д-р Румен Рашев. Според г- н Атанасов инвестицията за площадката ще е минимална и ще даде възможност за организиране на международни турнири под Царевец. Той е впечатлен от спортните съоражения в Анталия и Алания, където площадките за плажен хандбал и волейбол са на самия плаж, но това не им пречи да имат закрити трибуни, а фитнес- уредите са на сянка под дърветата край пешеходните алеи и всеки желаещ може да тренира по всяко време.
От 14 до 17- ти август етърки ще защитават титлата си на шампионки на България по плажен хандбал в курорта “Златни пясъци”. В състава ще се включи и Биляна Гюзелева, която от миналата година живее и работи във Варна.