Пленумът на БСП-Горна Оряховица прие „Визия за България“

Разширен състав на общинския пленум на БСП-Горна Оряховица обсъди и прие „Визия за България“. През последните два месеца текстът на политическата програма на Левицата беше представен пред всички партийни организации в общината, а председателят Огнян Стоянов обобщи техните предложения.

БСП призова кмета на Горна Оряховица да спре поръчката за сметосъбирането

„Основната цел на този документ бе чрез него ние от БСП да започнем широк дебат в обществото по най-важните и значими проблеми на страната, след което да изработим политики, които да очертаят нов хоризонт в развитието на България“, обясни Стоянов.

За представяне на Визията в Горна Оряховица се проведе и среща с народните представители Георги Свиленски, Анелия Клисарова, Иван Ченчев, Кольо Милев и Явор Божанков. Те разясниха в детайли заложените политики в проекта “Визия за България” и най-вече в секторите здравеопазване и образование. Присъстващите имаха възможността да поставят своите въпроси, както и да изразят свои позиции и мнения.

Огнян Стоянов: На референдум да се реши дали частна фирма да получава 3 млн. лв. за боклука от горнооряховските населени места

Въпросите, свързани с демографския срив, ниските доходи, ниските пенсии, доплащането на лечение, скъпите лекарства, липсата на достатъчно кадри в общинските болници, липсата на достъп до здравеопазване, закриването на училища, ниското качество на образование, безобразното състояние на общинската пътна мрежа, остарялата канализация в града, която прави чести аварии обсъждаха най-често участниците в срещите.

Те поставиха акцент и върху сериозното забавяне на големите инфраструктурни проекти със значение за Горна Оряховица и региона - магистралите „Хемус“ и „Русе – В.Търново“, както и енергийния проект АЕЦ Белене.

В хода на дискусиите жителите на Общината направиха някои препоръки, които да намерят място в проекта “Визия за България”. Хората поискаха въвеждането на мерки за повишаване на пенсиите и преизчисляването им към 31 декември 2015 г.

Жителите на общината се застъпиха за премахването на плоския данък и въвеждането на прогресивно подоходно облагане с необлагаем минимум върху минималната работна заплата. Според горнооряховци трябва да се въведе диференцирана ставка на ДДС за хляб и лекарства. Членовете на партията предложиха държавата да изгради програма или политика за раждане на трето дете.

Огнян Стоянов, БСП: Община Горна Оряховица ще прави ремонт на покрив в сезона на дъждовете

Срещите с хората и техните препоръки трябва ще послужат като основа за създаването на “Визия за Горна Оряховица”. Общинският съвет на БСП в града вече определи работни групи, които да изработят решения на проблемите в отделните сфери.

За членове на изпълнителното бюро на общинския съвет на БСП-Горна Оряховица бяха избрани Ангел Йорданов и инж.Павлинка Николова. Тя става и заместник-председател на ИБ с ресор „Партийна дейност“, както и делегиран представител в Областния съвет на партията.