/ iStock/Getty Images
Окръжният съд във Велико Търново определи парична гаранция в размер на 2000 лева за мъж, обвинен за извършени блудствени действия спрямо непълнолетни лица в Сухиндол, съобщиха от съда.

Обвиняем за блудство и изнасилване на момиченце се изправя пред съда в Благоевград

Мярката беше гледана след протест на прокуратурата срещу решението на Районния съд в Павликени, който миналата седмица е наложил на обвиняемия парична мярка в размер на 500 лева.

Според съдебния състав няма опасност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление, предвид факта, че то вече е отстранено от длъжност, като възпитател в училището в Сухиндол.

По-рано тази сутрин пред сградата на съдебната палата във Велико Търново родители и близки на деца, учещи в училището в Сухиндол настояваха за справедлива присъда по отношение на мъжа, който е с повдигнатo обвинение - извършване на действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст.

Предават на съд мъж, опитал да изнасили момиче в София

Заместник-окръжният прокурор на Окръжната прокуратура във Велико Търново Цани Попов и районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов са провели среща с родителите на пострадалите деца, във връзка с водено досъдебно производство.

Близките са получили уверение, че разследването ще се проведе в най-кратък срок под специалния надзор от Апелативната прокуратура във Велико Търново.
БТА