Отпуснаха още 267 876 лева за терена на стадион Ивайло
Отпуснаха още 267 876 лева за терена на стадион Ивайло / Дарик нюз, архив

Великотърновският общински съвет гласува още  267 876 лева за довършване терена на стадион "Ивайло" на редовното си заседание в четвъртък. Допълнителните средства отиват за заплащане разбиването на скали, пречили на поставянето на дренажната, напоителната и отоплителна системи, както и за проектираната допълнително отводнителна система между терена и пистата.

Спортното съоръжение трябваше да бъде готово по договор до 11 юли, но в момента все още не е напълно насипано с пясък, който предшества зачимяването. Изпалнителите първо заявиха, че ще са готови до края на август, а след това до 30 септември. В същото време новият "Етър ВТ" играе домакинските си срещи в Дебелец.
Местните парламентаристи одобриха редица промени в бюджета и инвестиционната програма.

Със сигурност Община Велико Търново няма да изпълни плана си по отношение на приходите от продажба на общинско имущество и приватизация, което оказва влияние на разходите и се налага тяхното оптимизиране, изтъкна кметът Даниел Панов.
Допълнително се отпуснаха и 84 000 лв. за ударопоглъщащи настилки и текуща поддръжка на детски площадки в града. За ликвидиране на микросметища и допълнително почистване пък са пренасочени още 15 000 лв.

6 000 лв. допълнително даде местният парламент за възнаграждения на персонала на новия Музей на силиконовите фигури.