Откриха ремонтирана чешма и кът за отдих в Пушево
Откриха ремонтирана чешма и кът за отдих в Пушево / снимка: Община Велико Търново

Поредният обект, ремонтиран с пари по общинската програма „Местни инициативи", бе открит във великотърновското село Пушево. Проектът „Бисерна вода" е иницииран от местното читалищно настоятелство и е на стойност 8 170 лв.

С помощта на доброволчески труд на жителите на селото е ремонтирна чешмата, намираща се в непосредствена близост до „Пушевските кактуси". Обновеният обект в местността „Дула" бе открит от зам.-кмета на Велико Търново Снежана Данева. В програмата бяха включени и изпълнения на автентичен фолклор и възстановяване на обичая „надпяване".

Снежана Данева благодари на всички хора от селото, които са помогнали за ремонтирането на чешмата, построена през 30-те години на 20-ти век. "Реализирането на този проект е поредното доказателство, че програма „Местни инициативи" е ефективен механизъм в населените места да се случват позитивни неща, които хората искат", каза зам.-кметът. Тя изрази своето задоволство, че пространството около ремонтираната чешма е оформено като кът за отдих и пожела на хората да имат приятни преживявания и спомени от това място.

По време на откриването бе обсъдена възможността в района на чешмата, където се намират „Пушевските кактуси", през пролетта на следващата година, когато  е фазата на цъфтенето им, да се организира специално събитие, посветено на необичайната, но много красива гледка в околностите на селото.