/ Община Свищов
Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС отпусна 70 хиляди лева на Община Свищов за овладяване процеса на срутване на подпорна стена на ул. "Екзарх Антим I” в Свищов.

По настояване на кмета на Свищов АПИ започна почистването на пътните банкети на пътя Свищов-Ореш

В искането на кмета до Комисията е описано, че в следствие на проливните дъждове, още през декември 2014 година, са се активирали свлачищни процеси, които водят до разрушаването подпорната стена, а обилните дъждове, характерни за региона през месеците април и май, допълнително засилват процеса на ерозия и компрометират засегнатия участък.

Към искането са приложени: Заключение от техническа експертиза; Подробна количествено-стойностна сметка и Инвестиционен проект за укрепване и възстановяване.

Пореден проект за близо 230 хиляди лева ще реализира Община Свищов

Предстои процедура по възлагане на фирма изпълнител, която да започне незабавното укрепване на подпорната стена, от чиято стабилност зависи безопасността на цял жилищен блок.

Община Свищов ще продължава да настоява за средства, с които да се укрепи и продължението на ул. "Екзарх Антим I”, както и засегнатите участъци на ул. „Рила” в село Ореш.