Общински съветник внася предложение за финансова подкрепа на новия Етър ВТ
Общински съветник внася предложение за финансова подкрепа на новия Етър ВТ / Дарик нюз, архив

Предложение за финансово подпомагане на създадения през това лято Футболен клуб “Етър В. Търново” ще внесе още на следващата сесия на Общинския съвет Николай Илчев. Местният парламентарист изгледа във вторник контролата на “виолетовите” с втородивизионния ФК “Раковски” и въпреки загубата остана доволен от видяното. По думите му именно налагането на собствени кадри и развитието на детско-юношеската школа е верният път за излизане на великотърновския футбол от кризата.

“Смятам, че Общината има резерв от който може да подпомогне “Етър ВТ” и още до края на тази седмица ще изготвя мотивирано предложение, което ще внеса за разглеждане от комисиите, така че на следващата сесия да бъде гласувано”, каза Николай Илчев. Юристът не уточни размерът на сумата, но бе категоричен, че ще е достатъчна, за да се даде възможност на новия екип да работи. В началото на съществуването си клубът на практика има нужда от всичко. Треньори и футболисти до момента не са получили нито стотинка, ползва се стара екипировка на “Етър 1924”.

Добрата новина е, че нова е поръчана и се очаква да пристигне до броени дни. Председателят на Управителния съвет Александър Нанков иска маркови екипи да получат също децата и юношите, за да имат самочувствие, че са представители на великотърновския футбол.

Междувременно на заседание във вторник Управителният съвет на новия футболен клуб утвърди бившият прокурист на “Етър 1924” Стефан Атанасов за администратор.