Община Свищов участва за пореден път в туристическото изложение „Уикенд туризъм“

От 10 да 12 май в Русе се проведе XIV туристическо изложение „Уикенд туризъм 2018”. Събитието са организира съвместно с Министерството на туризма и специален гост беше ресорният министър Николина Ангелкова. Домакините от град Русе се бяха постарали да организират събитието по-най добрия начин, за да могат да се позиционират максимално добре изложителите.

Община Свищов участва за пореден път в туристическото изложение Уикенд туризъм,          

На своя щанд, разположен на централно място в Доходното здание, община Свищов се представи на изключително добро ниво. Министър Ангелкова остана очарована от разнообразието на рекламни материали, което провокира интереса и на туристите. Посетителите на изложението живо се интересуваха от предстоящите събития в град Свищов и близките населени места.

Любителите на античното културно наследство и българския фолклор бяха поканени на предстоящите през месец юни - фестивал „Орел на Дунава“, и през месец август - фестивал „Фолклорен извор“. Двете събития са емблематични за община Свищов и събират посетители и участници от всички краища на страната, и чужбина.

Министър Ангелкова се срещна с бъдещи кадри по туризъм в Свищов

На изложението бяха показани материали за културните и исторически забележителности на територията на общината, като заедно с тях бяха представени и две образователни институции - Стопанска академия „Д. А. Ценов“ и ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, които бяха предоставили брошури за изложението.

На свищовския щанд и тази година имаше рекламни материали и продукти на доказани през годините фирми от община Свищов. Сухите пасти и сладки изкушения на „ТЕД Иглика“ АД, и разнообразието от вина на „Винарна Свищов” получиха положителните оценки на посетителите и за пореден път показаха, че са сред лидерите в своята област.