Европейският парламент
Европейският парламент / БГНЕС, архив
От двудневно работно посещение в Брюксел се завърнаха областният председател на ДСБ във Велико Търново Йордан Байчев и заместниците му Петя Тихинова и Елена Чамуркова. 

Визитата им в белгийската столица бе по покана на евродепутата от тъмносинята партия Светослав Малинов. Тримата активисти бяха включени в група от около 40 членове на партията от цялата страна. В Брюксел те посетиха Европейската комисия и Европейския парламент и изслушаха лекции за работата и приоритетите на европейските институции. 

Добрата новина е, че сега в Европа по-малко се говори за бежанската криза, която изглежда овладяна заради споразумението с Турция. Затова пък на дневен ред са преговорите за Брекзит, които обаче буквално са зациклили, и референдумът за независимостта на Каталуния“, коментираха тримата областни активисти. Те уточниха, че следващата инициатива на ДСБ в старата столица е представянето на книгата на бившия народен представител Вили Лилков и журналиста Христо Христов „Бивши хора“. Проявата е насрочена за 25.10. от 17.30 в хотел Алегро във Велико Търново, а съорганизатори за местният офис на евродепутата Светослав Малинов, Областният дамски клуб на ДСБ и местният съюз на репресираните.