студ облаци дъжд
студ облаци дъжд / БГНЕС, архив

Днес облачността над страната ще бъде предимно значителна и след обяд в Рило-Родопската област, а през нощта срещу петък главно в Източна България ще има валежи от дъжд. Ще се усили южният вятър, по-чувствително в източната половина на страната и северно от планините и там максималните температури ще са високи - между 14° и 18°, в останалата част от страната ще бъдат между 8° и 13°.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде значително по-ниско от средното за декември.

В четвъртък започват валежи, но температурите остават високи

В планините преди обяд ще духа силен и бурен вятър от юг-югозапад, който по-късно през деня още ще се усили. Облачността ще е значителна и главно в Рило-Родопската област ще има валежи от дъжд, над около 2000 метра - от сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра 0 – 1°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, която след обяд ще се увеличи и през нощта срещу петък ще превали дъжд. Ще духа умерен, в следобедните часове и през нощта срещу петък до силен южен вятър. Максималните температури ще са 12°-16°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

НИМХ